top of page
Search

LOLA SE VRATILA CRTANJU

Updated: Jun 20, 2022

Lola: Ovaj crtež ću da koristim kao odbranu od sad kad me neko pita zašto više ne crtam stripove!


Wostok: Ha, ha, ha, dobra fora, a dobro opravdanje!... Ipak, zanima me šta te je navelo da posle mnogo vremena ponovo nacrtaš nešto?

Lola: Pa, kako da ti kažem, znaš da sam vukla te komplekse što nisam naučila da crtam onako dobro kako bih volela, pa sam, tu sad skoro provalila ovaj skroz primitivni online program za crtanje prema kome je paint pravo čudo, ovaj čak nema ni opciju za brisanje, a meni baš to tako odgovara, jer mora sve brzo da se uradi, u par crta i to je to!

Wostok: I kako se osećaš dok radiš te brzinske, skroz uprošćene, tako reći Zen crteže?

Lola: Pa, osećam se super, to mi dođe kao odlična relaksacija nakon napornog radnog dana, a i odlična je terapija protiv osećaja blama, a i nekakva odbrana od ovog apsurda u kome danas živimo. Ako ne možeš da mu se pridružiš demistifikuj ga i ogoli.

Wostok: Da li koristiš tablu za crtanje ili...

Lola: Ma, kakva tabla za crtanje, ma čak ni miš! Crtam na touch pad-u od Mac-a, a što je još grđe, ovaj crtež sam nacrtala na mobilnom danas! Mislim koristim taj online program iz pakla, pa još na mobilnom... pa jel može primitivnije, ha, ha, ha?



Wostok: Šta te inspiriše u toj novoj seriji crteža?

Lola: Sad sam krenula u ozbiljniju fazu, počela je da me privlači poezija-radi se o pesmi Tošeta Proeskog “Soba za tugu”, pa sam tu nacrtala prostor predviđen za tugu, ha , ha, ha!



Wostok: Koji bi tvoj komentar bio za taj crtež? "Ljubav" je prevara, obmana, njesra ili...?

Lola: Ma, to ti je najuobičajniji ljubavni scenario, to je taj strip sa kojim se svi susrećemo u realnom životu!

Wostok: Ne treba da čitate laži u ljubavnim romanima, evo ti Lolina verzija "Pljuni istini (o ljubavi) u oči"!



Wostok: Da li je "Čime se drogiraš" strip-karikatura ili realistički strip?

Lola: Potpuno realistički pristup :D

Wostok: Strip-dokumentarac?

Lola: To jeste strip-dokumentarac o legalnim drogama koje ne nazivamo tim imenom jer, smo bogougodni, ustvari foliranti! A zapravo je karikaturalni prikaz sistema koji usisava i ono malo naše što je ostalo u nama na sve moguće načine... Živimo u nesvesti, to je strip-dokumentarac o životu u nesvesti!




Wostok: Otkud Bajagina pesma kao inspiracija za strip o traumatičnim iskustvima sa alkoholom?

Lola: Pa, to ti je ono, kad neko pusti tako groznu muziku na žurci, pa popiješ mnogo više nego što bi trebao da bi ublažio duševnu patnju!... Bajaga, nepresušna inspiracija za karikaturu, hvala Bajazi :D inače strip ima veze isključivo sa alkoholom, da ne bude neka zamena teza zbog aktuelnih dešavanja, znači samo alkohol. Znaš, ne znam ko je izmislio onu izreku „Od kolevke pa do groba, najlepše je đačko doba, ali sam sigurna da nije sa naše planete!“








8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page